Kalajoen vuokra-asunnot
Etusivu > Hakemus

Hakemus

Täytä sähköinen asuntohakemus, teemme asukasvalinnat voimassa olevien asuntohakemusten perusteella. Hakemus on voimassa kolme kuukautta. Tarvittaessa voit jatkaa hakemuksen voimassaoloaikaa olemalla yhteyksissä Vuokra-asuntojen toimistoon.

Hakemukset käsitellään kiireellisyysjärjestyksessä.

Tarkistamme aina hakijoiden luottotiedot ja ne voivat vaikuttaa mm. sopimuksen ehtoihin ja vakuuden määrään.

Kotisivuilla näkyy ainoastaan osa vapaista asunnoista, joten kannattaa jättää asuntohakemus, vaikket löytäisi mieleistäsi asuntoa kotisivuilta. Voit kuvailla hakemuksen lisätietoja kohtaan mitä olet etsimässä. Jos hakemiltanne alueilta ei ole asuntoja tarjolla, saatamme myös tarjota teille asuntoa lähialueilta tai kohteita samankaltaisilla hakukriteereillä.

Jos ette enää tarvitse vuokra-asuntoa ja hakemuksenne voidaan poistaa, ilmoitattehan siitä toimistolle.

 

Asunnon hakeminen – sähköinen asuntohakemus

Asuntohakemus tehdään markkinointihaun avulla. Voit lisätä sinua miellyttäviä asuntoja tai kiinteistöjä suosikeiksi ja suosikkivalinnan avulla hakea juuri näitä asuntoja/kiinteistöjä. Tee näin:

  1. Aloita asunnon hakeminen täältä
  2.  Valitse hakuasi vastaava kaupunginosa, asunnon koko ja max. hinta ja muita haluamasia kriteerejä
  3.  Sinulle esitetään hakukriteerejä vastaavia asuntoja. Lisätietoja-painiketta painamalla näet tarkempia tietoja asunnosta, mm. hinta, koko, jne.
  4.  Lisää-painikkeella valitset asunnon suosikkeihin. Voit lisätä useamman asunnon samasta kiinteistöstä tai asuntoja useammasta kiinteistöstä suosikeiksi.
  5.  Kun olet valinnut haluamasi asunnot suosikkeihin, paina ’Näytä suosikit’ ja saat listauksen valitsemistasi asunnoista.
  6.  Paina ’Jätä hakemus’ ja näin hakemuksesi kohdistuu valituille asunnoille. Ne listautuvat vielä kerran itse hakemuslomakkeella. Täytä hakemukseen vähintään kaikki pakolliset kentät (*merkattu punaisella tähdellä) ja seuraava-painikkeen avulla pääset siirtymään hakemuksella eteenpäin.

Jos et halua lisätä tiettyjä kohteita hakemuksellesi, voit ohittaa ylläolevat vaiheet painamalla oikeasta yläreunasta ’Näytä suosikit’ ja sen jälkeen ’Jätä hakemus’. Hakemuksella kannattaa kuitenkin ilmoittaa asunnon koko ja max. vuokra, mitä olet etsimässä.

Muista lisätä hakemukseen liitteitä elämäntilanteesi mukaan:
– työssäkäyvä: palkkatodistus/tilinauha
– paikkakunnalle muuttava: työsopimus tai muu todistus työn alkamisesta ja palkasta
– eläkeläinen: todistus bruttoeläkkeen määrästä
– työtön: todistus maksetuista päivärahoista
– elinkeinonharjoittaja: viimeisin tuloslaskelma ja tase tai selvitys tuloista
– opiskelija: opiskelijatodistus tai oppilaitokseen hyväksymiskirje ja opintotukipäätös
– jos olet raskaana: raskaustodistus

 

Asuntotarjous

Asuntotarjous lähetetään sähköpostilla tai kerrotaan puhelimitse, jos sähköpostiosoitetta ei ole saatavilla. Kannattaa myös olla itse aktiivinen ja olla yhteyksissä toimistoon, niin voimme yhdessä pohtia sopivia vaihtoehtoja juuri sinun/teidän tarpeisiin.

Asuntotarjoukseen tulee vastata mahdollisimman pian. Mikäli tarvitset harkinta-aikaa, ilmoita siitä toimistolle. Jos et vastaa tarjoukseen määräajassa, niin asuntoa voidaan tarjota toiselle hakijalle.

Jos tarjottu asunto ei vastaa odotuksia, niin ilmoita myös siitä toimistolle, jotta voimme yrittää etsiä paremmin teidän tarpeisiin vastaavaa asuntoa.

 

 

Asumistuesta löydät tietoa KELA:n sivuilta.