Sähköinen asuntohakemus ja kohdehaku

Asuntohakemus tehdään ns. markkinointihaun avulla. Voit lisätä sinua miellyttäviä asuntoja tai kiinteistöjä suosikeiksi ja suosikkivalinnan avulla hakea juuri näitä asuntoja tai kiinteistöjä.
Aloita asunnon hakeminen painamalla sähköinen asuntohakemus ja kohdehaku-nappia.

Mikäli haluat tehdä yleisen asuntohakemuksen kohdentamatta sitä tarkemmin, hyppää kohtaan ’Yleinen hakemus’.

Sähköinen asuntohakemus ja kohdehaku

 1. Valitse hakuasi vastaavat kriteerit, esim. kaupunginosa, asunnon koko ja max. hinta.
 2. Lisätietoja-painiketta painamalla näet tarkempia tietoja asunnosta, mm. hinta, koko, jne. Osassa myös suuntaa-antava pohjakuva.
 3. Lisää-painikkeella valitset asunnon suosikkeihin. Voit lisätä useamman asunnon samasta kiinteistöstä tai asuntoja useammasta kiinteistöstä suosikeiksi.
 4. Kun olet valinnut haluamasi asunnot suosikkeihin, paina ’Näytä suosikit’ ja saat listauksen valitsemistasi asunnoista.
 5. Paina ’Jätä hakemus’ ja näin hakemuksesi kohdistuu valituille asunnoille. Ne listautuvat vielä kerran itse hakemuslomakkeella.
 6. Täytä hakemukseen vähintään kaikki pakolliset kentät (*merkattu punaisella tähdellä) ja seuraava-painikkeen avulla pääset siirtymään hakemuksella eteenpäin.
 7. Muista lisätä hakemukseen liitteitä elämäntilanteesi mukaan:
  – työssäkäyvä: palkkatodistus/tilinauha
  – paikkakunnalle muuttava: työsopimus tai muu todistus työn alkamisesta ja palkasta
  – eläkeläinen: todistus bruttoeläkkeen määrästä
  – työtön: todistus maksetuista päivärahoista
  – elinkeinonharjoittaja: viimeisin tuloslaskelma ja tase tai selvitys tuloista
  – opiskelija: opiskelijatodistus tai oppilaitokseen hyväksymiskirje ja opintotukipäätös
  – jos olet raskaana: raskaustodistus
 8. Hakemus on voimassa 3 kuukautta. Muista ilmoittaa toimistolle, jos hakemuksesi ei ole enää ajankohtainen. Hakijoiden luottotiedot tarkistetaan aina ja merkinnät luottotiedoissa voi vaikuttaa vuokravakuuteen ja sopimuksen ehtoihin.

Yleinen hakemus

Jos haluat jättää yleisen asuntohakemuksen, etkä kohdistaa hakemustasi tiettyihin asuntoihin, täytä asuntohakemus alla olevan painikkeen kautta. Muista ilmoittaa kuitenkin kaupunginosa, asunnon koko ja max. vuokra, jne. mitä olet etsimässä, jotta osaamme tarjota sopivia asuntoja.

Yleinen asuntohakemus näyttää kaikki asunnot, myös ne jotka eivät ole vapaana. Eli jos haluat etsiä ja hakea vapaita/vapautuvia asuntoja, käytä yllä olevaa vaihtoehtoa.

Yleinen asuntohakemus

Kun hakemus on tehty

Tarjous

 1. Asuntotarjous lähetetään sähköpostilla tai kerrotaan puhelimitse, jos sähköpostiosoite puuttuu.
 2. Voitte käydä katsomassa teille tarjottua asuntoa sopimalla asiasta huoltoyhtiön kanssa. Puhelinnumero löytyy tarjouksesta.
 3. Tarjoukseen on hyvä vastata mahdollisimman pian, ilmoittakaa myös, jos ette ota asuntoa. Mikäli ette vastaa tarjoukseen määräajassa, sitä voidaan tarjota toiselle hakijalle.
 4. Jos hyväksytte asuntotarjouksen, ilmoittakaa siitä toimistolle mahdollisimman pian ja maksakaa tarjouksella esitetty vuokravakuus.

Vuokrasopimus

 1. Vuokrasopimus voidaan allekirjoittaa joko toimistolla tai sähköisesti. Nykytilanteen vuoksi suosimme sähköisiä sopimuksia.
 2. Vuokravakuus tulee olla maksettuna tarjouksella/sopimuksella esitettyyn päivämäärään mennessä.
 3. Asunnon avaimet luovutetaan vuokrasuhteen alkaessa.
 4. Asunnon vuokraaja sitoutuu Kalajoen Vuokra-asuntojen järjestyssääntöihin allekirjoittamalla vuokrasopimuksen.

Ongelmia hakemuksen kanssa?

Jos sinulla on ongelmia hakemuksen kanssa, niin ole tarvittaessa yhteyksissä Kalajoen Vuokra-asuntojen toimistoon. Yhteystiedot löydät Yhteystiedot-välilehdeltä.