Etusivu > Poismuuttajan ohje

Poismuuttajan ohje

SÄHKÖINEN VUOKRASOPIMUKSEN IRTISANOMISLOMAKE

Voit nyt irtisanoa vuokrasopimuksesi helposti sähköisesti. Tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla. Valitse sopimus, jonka haluat irtisanoa ja ilmoita kaikki tarvittavat tiedot sähköisellä lomakkeella. Saat sähköpostiiisi vahvistuksen irtisanomisen vastaanotosta ja sopimuksen irtisanominen/päättyminen vahvistetaan sinulle muutaman arkipäivän kuluessa. Jos sopimuksella on useampi sopija-osapuoli, kaikkien osapuolien tulee tehdä irtisanomisilmoitus. Ole tarvittaessa yhteyksissä Vuokra-asuntojen toimistoon. Sähköiseen irtisanomisilmoitukseen alta.

Sähköinen irtisanomisilmoitus

 

MUUTTO-OHJE ASUNNOSTA POISMUUTTAVALLE

 1. Ota etukäteen yhteyttä kiinteistönhuoltoyhtiön edustajaan ja sovi lähtötarkastus ajankohtaan, jolloin huoneisto on tyhjä ja siivottu. Mikäli et voi olla itse paikalla tarkastuksessa, ilmoita myös siitä ja sovi avainten luovutuksesta.
  Lähtötarkastukset sovitaan ma-pe klo 8-15 numerosta 050-3495142.
 2. Mikäli asunnossa on havaittavissa poikkeavaa kulumista, korjauskulut kuitataan vuokravakuusmaksusta ja ylimenevä osuus laskutetaan sinulta erikseen. Mikäli haluat itse korjata asunnossa aiheuttamasi vauriot, neuvottele korjauksista isännöitsijän kanssa.
 3. Jätä asunto siistiin kuntoon.
 4. Jos olet kiinnittänyt seinään esim. palapeilin tai laittanut ikkunoihin säleverhot ja haluat ottaa ne mukaasi muista, että peilin ja säleverhojen jättämät jäljet on korjattava.
 5. Mahdollinen ovisilmä ja turvalukko on jätettävä paikoilleen.
 6. Mikäli asuntoon on kuulunut asuntokohtaisia varusteita, jätä ne asuntoon (mm. TV-antennijohto, suihkuverho, palovaroitin, lääkekaappi, verhonripustimet, ikkunakahva). Jätä asuntoon myös asuntoon kuuluvat asiakirjat (mm. kodinkoneiden käyttöohjeet).
 7. Jos sinulla on astianpesukone kaapiston paikalla, laita kaapisto paikalleen lähtiessäsi. Huomioi astianpesukonetta irrottaessasi, että viemäriin menevä poistoputkenliitos tulee tulpata, ettei tiskialtaan vesi pääse valumaan alla olevaan kaappiin. Samoin tuleva vesijohtoputki pitää tulpata.
 8. Pyykinpesukoneeseen tulevan vesijohdon päässä oleva imusuoja on jätettävä paikoilleen.
 9. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet, myös auton lämpötolpan avain huoltoyhtiöön/kiinteistönhoitajalle. Avaimia ei saa jättää asuntoon eikä luovuttaa uudelle asukkaalle. Mikäli avaimia ei palauteta siten kuin on sovittu tai avaimia on hävinnyt, laskutetaan lukon sarjoitus ja uusien avainten teettäminen poismuuttavalta asukkaalta.
 10. Mikäli asuntosi ei vapaudu siten kuin on sovittu, sinulta voidaan periä tästä aiheutuneet kustannukset, esim. uuden asukkaan hotellikulut.
 11. Huolehdi myös muuttoon liittyvän ”romun”, poiskuljetus. Niitä ei saa jättää talon jätekatokseen. Vähennämme jätekatokseen jätetyn ”romun” poiskuljettamisesta aiheutuneet kulut vuokravakuudestasi.
 12. Ilmoita poismuutostasi energian toimittajalle sähkömittarin lukua varten. Jos saat asumistukea/-lisää, ilmoita muutostasi myös Kansaneläkelaitokselle.
 13. Tee muuttoilmoitus maistraattiin ja osoitteenmuutos postiin verkkopalvelussa www.muuttoilmoitus.fi
 14. Maksettu vuokravakuus palautetaan pankkitilillesi noin kuukauden kuluttua vuokranmaksuvastuun päättymisestä. Palautettavasta vakuudesta vähennetään mahdolliset vuokrarästit, siivouskulut, lukonsarjoitus/uudet avaimet, remonttikulut ja asunnosta puuttuvat varusteet.

MUUTTO ENNEN VUOKRAVASTUUN PÄÄTTYMISTÄ

Olet vastuussa vuokrasta ja käyttökorvauksista irtisanomisajan loppuun saakka. Vuokranmaksu päättyy osaltasi aikaisemmin ainoastaan, mikäli asuntoosi muuttaa uusi vuokralainen ennen vuokravastuusi päättymistä.

Mikäli haluat pitää avaimia vuokravastuusi loppuun saakka, poiketen siitä mitä olette sopineet irtisanomisilmoituksessa, on asiasta ehdottomasti sovittava isännöitsijälle ja tarkistettava milloin asuntoosi on tulossa uusi vuokralainen.

 

VUOKRALAISEN KUOLEMA

Mikäli asunnon päävuokralainen on kuollut, omaisten tulee irtisanoa asunto. Huoneenvuokralain mukaan kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttymisestä.

Jos vuokralaiselta on jäänyt vuokravelkaa ja/tai korjauskuluja, on ne huomioitava perunkirjoituksessa. Jäljennös perunkirjoituksesta tulee toimittaa isännöitsijälle. Tarkempia tietoja saa isännöitsijältä numerosta 044 4691 325.