Etusivu > Vuokranmaksu ja maksuvaikeudet

Vuokranmaksu ja maksuvaikeudet

Maksupäivä

Vuokralaskusi erääntyy kuukauden 5. päivä, ellei muusta ole erikseen sovittu. Vuokra tulee olla maksettuna eräpäivään mennessä. Mikäli sinulla on haasteita vuokranmaksun kanssa, ole hyvissä ajoin ennen eräpäivää yhteydessä isännöitsijään maksusuunnitelman tekemiseksi.

E-laskun valinneille asukkaille vuokralasku tulee kuukausittain verkkopankkiin. Halutessasi voit muuttaa vuokralaskusi helposti e-laskuksi omassa verkkopankissasi milloin tahansa. Löydät tietomme nimellä Kiinteistö Oy Kalajoen Vuokra-asunnot tai e-laskuttajanimellä Kalajoen Vuokra-asunnot. Seuraava laskusi tulee tämän jälkeen e-laskuna.

Lowell Oy lähettää automaattisesti maksumuistutuksen 14 vrk kuluttua eräpäivästä, mikäli vuokraa ei ole maksettu eikä mahdollista maksusuunnitelmaa tehty. Saatuasi kirjeen Lowellilta, on vuokra maksettava Lowellille. Myös yhteydenotot rästin maksamiseen liittyen tapahtuvat tämän jälkeen Lowellille.

Maksuvaikeuksia?

Perintäprosessimme on uudistunut. Olemme siirtäneet saataviemme eräpäivän jälkeisen seurannan ja sitä koskevat toimenpiteet perintäyhtiö Lowell Oy:lle.

Ryhdymme perintätoimenpiteisiin jo yhden kuukauden vuokran laiminlyönnistä. Hyvin toimiva perintä on kaikkien asukkaidemme etu. Vuokrarästit voivat hoitamattomina jäädä toisten vuokralaisten maksettavaksi kohonneina kustannuksina. Maksumuistutuksista huolimatta maksamatta jääneestä vuokrasta haetaan käräjäoikeudesta häätö- ja perintäpäätös, jonka kulut maksaa vuokralainen. Vuokranmaksun laiminlyönnin seurauksena on asunnon menetys. Lisäksi asukas tuomitaan maksamaan viivästynyt vuokra korkoineen sekä perimiskulut. Oikeuskäsittely aiheuttaa lisäksi häiriömerkinnän luottotietoihin.

Mikäli sinulla on kysymyksiä maksumuistutukseen liittyen tai maksuvaikeuksia, ole suoraan yhteyksissä Lowell Oy:n asiakaspalveluun, puh. 02-2700 300 tai www.lowell.fi/oma.

Tarkista myös onko sinulla oikeus Kelan asumistukeen tai toimeentulotukeen.

Vuokrasopimuksen purku laiminlyöntitilanteissa

Vakavissa laiminlyöntitapauksissa yhtiöllä on oikeus purkaa sopimus ilman irtisanomisaikaa.

Syyt ovat:

  • Vuokranmaksun laiminlyönti.
  • Vuokraoikeuden siirto tai huoneiston luovutus vastoin määräyksiä.
  • Huoneiston käyttäminen muuhun kuin vuokrasopimuksen edellyttämään tarkoitukseen.
  • Häiritsevä elämä.
  • Huoneiston hoitovelvollisuuksien laiminlyönti.