Etusivu > Poismuuttajan ohje

Poismuuttajan ohje

Sähköinen vuokrasopimuksen irtisanomislomake

Voit irtisanoa vuokrasopimuksesi helposti sähköisesti.

1. Tunnistaudu palveluun mobiilivarmenteen tai pankkitunnusten avulla.
2. Valitse sopimus, jonka haluat irtisanoa ja ilmoita kaikki tarvittavat tiedot sähköisellä lomakkeella.
3. Saat sähköpostiisi vahvistuksen irtisanomisen vastaanotosta ja sopimuksen irtisanominen/päättyminen vahvistetaan sinulle muutaman arkipäivän kuluessa.
4. Jos sopimuksella on useampi sopija-osapuoli, kaikkien osapuolien tulee tehdä oma irtisanomisilmoitus.

Ole tarvittaessa yhteyksissä Vuokra-asuntojen toimistoon. Sähköiseen irtisanomisilmoitukseen pääset alla olevan painikkeen kautta.

Sähköinen irtisanomisilmoitus

Jos sinulla ei mobiilivarmennetta tai pankkitunnuksia, voit irtisanoa asunnon myös muuten kirjallisesti, esim. sähköpostilla toimisto@kvas.fi tai ilmoitus paperilla.

Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Esimerkiksi tammikuun kolmantena päivänä irtisanotun asunnon asumisoikeus päättyy näin ollen helmikuun viimeisenä päivänä.

Kun olet irtisanonut asunnon ja olet muuttamassa pois

  1. Ota etukäteen yhteyttä kiinteistönhuoltoon ja sovi lähtötarkastus ajankohtaan, jolloin huoneisto on tyhjä ja siivottu. Mikäli et voi olla itse paikalla tarkastuksessa, ilmoita myös siitä ja sovi avainten luovutuksesta.
    Lähtötarkastukset sovitaan etukäteen numerosta 0400 563 164 (soittoaika maanantaista perjantaihin kello 7-15).
  2. Mikäli asunnossa on havaittavissa poikkeavaa kulumista, korjauskulut kuitataan vuokravakuusmaksusta ja ylimenevä osuus laskutetaan asukkaalta. Mikäli haluat itse korjata asunnossa aiheuttamasi vauriot, neuvottele korjauksista isännöitsijän kanssa.
  3. Jätä asunto siistiin kuntoon, puhdista kaikki pinnat ja ikkunat.
  4. Jos olet laittanut ikkunoihin säleverhot ja haluat ottaa ne mukaasi muista, että peilin ja säleverhojen jättämät jäljet on korjattava.
  5. Mahdollinen ovisilmä ja turvalukko on jätettävä paikoilleen.
  6. Mikäli asuntoon on kuulunut asuntokohtaisia varusteita, jätä ne asuntoon (mm. TV-antennijohto, suihkuverho, palovaroitin, lääkekaappi, verhonripustimet, ikkunakahva). Jätä asuntoon myös asuntoon kuuluvat asiakirjat (muun muassa kodinkoneiden käyttöohjeet).
  7. Astianpesukoneen ja pyykinpesukoneen poistamisesta aiheutuneet kustannukset laskutetaan asiakkaalta.
  8. Pyykinpesukoneeseen tulevan vesijohdon päässä oleva imusuoja on jätettävä paikoilleen.
  9. Palauta kaikki asuntoosi liittyvät avaimet, myös auton lämmitystolpan avain kiinteistönhuollolle tai isännöitsijälle. Avaimia ei saa jättää asuntoon eikä luovuttaa uudelle asukkaalle ellei toisin ole sovittu. Mikäli avaimia ei palauteta siten kuin on sovittu tai avaimia on hävinnyt, laskutetaan lukon sarjoitus ja uusien avainten teettäminen poismuuttavalta asukkaalta.
  10. Mikäli asuntosi ei vapaudu siten kuin on sovittu, sinulta voidaan periä tästä aiheutuneet kustannukset, esim. uuden asukkaan hotellikulut.
  11. Huolehdi myös muuttoon liittyvän ”romun” poiskuljetus. Niitä ei saa jättää talon jätekatokseen. Vähennämme jätekatokseen jätetyn ”romun” poiskuljettamisesta aiheutuneet kulut vuokravakuudestasi.
  12. Ilmoita poismuutostasi energian toimittajalle sähkömittarin lukua varten. Jos saat asumistukea/-lisää, ilmoita muutostasi myös Kelalle.
  13. Tee muuttoilmoitus digi- ja väestötietovirastoon ja osoitteenmuutos postiin verkkopalvelussa Muuttoilmoitus – Posti.
  14. Maksettu vuokravakuus palautetaan pankkitilillesi noin kuukauden kuluttua vuokranmaksuvastuun päättymisestä. Palautettavasta vakuudesta vähennetään mahdolliset vuokrarästit, siivouskulut, lukonsarjoitus/uudet avaimet, remonttikulut ja asunnosta puuttuvat varusteet.

Muutto ennen vuokravastuun päättymistä

Olet vastuussa vuokrasta ja käyttökorvauksista irtisanomisajan loppuun saakka. Vuokranmaksu päättyy osaltasi aikaisemmin ainoastaan, mikäli asuntoosi muuttaa uusi vuokralainen ennen vuokravastuusi päättymistä ja asiasta on sovittu isännöitsijän kanssa.

Mikäli haluat pitää avaimia vuokravastuusi loppuun saakka, poiketen siitä mitä olette sopineet irtisanomisilmoituksessa, on asiasta ehdottomasti sovittava isännöitsijän kanssa ja tarkistettava milloin asuntoosi on tulossa uusi vuokralainen.

 

Vuokralaisen kuolema
Mikäli asunnon päävuokralainen on kuollut, omaisten tulee irtisanoa asunto. Huoneenvuokralain mukaan kuolinpesä on vastuussa vuokraehtojen täyttymisestä.

Jos vuokralaiselta on jäänyt vuokravelkaa ja/tai korjauskuluja, on ne huomioitava perunkirjoituksessa. Tarkempia tietoja saa isännöitsijältä numerosta 044 4691 325 tai toimisto@kvas.fi